Уряд США ввів, здається, невеликі, але важливі санкції проти «осі зла»

06.05.2024
Уряд США ввів, здається, невеликі, але важливі санкції проти «осі зла» — photo 8884

В тому числі й так можна інтерпретувати зміни до податкового кредиту на електромобілі в США, який стосується обмежень для Китаю, а також Росії, Ірану та Північної Кореї

Міністерство фінансів США, Служба внутрішніх доходів та Міністерство енергетики оприлюднили остаточні правила надання податкової знижки на екологічно чисті транспортні засоби. Він оцінюється в розмірі до $7500, але точна сума залежить від багатьох складних факторів

Однією з головних змін є новий тест для розрахунку кредиту на видобуток критично важливих мінералів у розмірі $3750. Новий метод відомий як «тест на відстежувану кваліфікаційну додану вартість» вимагає від виробників «провести детальне відстеження ланцюга постачання, щоб визначити фактичний відсоток доданої вартості при видобутку, переробці та утилізації» акумулятора. 

В цьому контексті важливою зміною є оновлення обмежень щодо іноземних суб’єктів господарювання (FEOC від Foreign Entity of Concern). Правило направлено проти Китаю, а також Росії, Ірану та Північної Кореї, і передбачає, що «електромобілі, які містять компоненти акумуляторів, вироблені або зібрані FEOC, не матимуть права на отримання податкового кредиту, починаючи з 2024 року. Аналогічно, електромобілі з батареєю, що містить критичні мінерали, видобуті, оброблені або перероблені FEOC, не матимуть права на отримання цього податкового кредиту, починаючи з 2025 року»

У своїй заяві радник президента Джон Подеста сказав: «Дії Казначейства та Міністерства енергетики забезпечують ясність і визначеність на ринку електромобілів, який швидко зростає. Напрямок, в якому ми рухаємося, зрозумілий – до майбутнього, в якому все більше американців їздитимуть на електромобілях або гібридних електромобілях, які будуть зробленими тут, в Америці»

Таким чином уряд США надав преференцій вітчизняним виробникам електромобілів, які бояться навали конкурентів з Китаю

контакти
Ми завжди на звʼязку з Вами
контакти
Ми завжди на звʼязку з Вами

    Дякуємо за співпрацю та очікування

    Наша команда вже отримала Ваше повідомлення і ми звʼяжемось з Вами найближчим часом

    OK