Завод Audi в Брюсселі, де складають Q8 e-tron, під загрозою закриття

10.07.2024
Завод Audi в Брюсселі, де складають Q8 e-tron, під загрозою закриття — photo 12365

Завдяки електричному кросоверу Q8 e-tron бренд Audi успішно увійшов в електричну еру, але, схоже, зараз справи у моделі йдуть не кращим чином. Компанія підтвердила, що “розглядає можливість дострокового завершення виробництва” через “глобальне зниження кількості замовлень в сегменті електромобілів люкс-класу”

Після падіння попиту Audi хоче достроково зняти з виробництва Q8 e-tron

Audi також заявила, що на Q8 e-tron та Q8 Sportback e-tron впливає “посилене падіння попиту”, яке частково є результатом появи нових електромобілів, таких як Q6 e-tron. Ця модель дешевша, сучасніша та пропонує більший запас ходу, ніж Q8 e-tron. Останній вперше представили шість років тому і він по праву увійшов до переліку кращі кросовери 2018 року. Звісно, всі електричні кросовери бренду мають двонаправлену зарядку audi v2g

Враховуючи все це, не дивно, що лінійка Q8 e-tron зазнала “різкого падіння” замовлень. Ніби цього було недостатньо, Audi заявила, що на заводі в Брюсселі, де виробляються електричні кросовери, існують “давні структурні проблеми”. Вони включають в себе високі логістичні витрати і неоптимальне планування заводу, яке важко змінити через його розташування недалеко від центру міста

Рішення про припинення виробництва пов’язане з падінням попиту та канібалізацією продажів новими моделями

Хоча обидві моделі перебувають на стадії розробки, знищити їх легше сказати, ніж зробити. Як пояснив автовиробник, “Правління Audi Brussels повідомило Раду компанії про свій намір провести реструктуризацію заводу. Після цього розпочався процес інформування та консультацій відповідно до бельгійського законодавства. В рамках цього процесу керівництво заводу обговорює рішення, яке краще прийняти для виробничого майданчика разом з соціально відповідальними партнерами. В тому числі розглядається припинення діяльності, якщо не буде знайдено альтернативи”

Завод Audi в Брюсселі, де складають Q8 e-tron, під загрозою закриття — photo 6

Audi прагне реструктуризувати завод у Брюсселі в рамках реорганізації, але зрештою він може бути закритий

Незважаючи на те, що ця дипломатична заява звучить так, ніби компанія вирішила зняти з виробництва електро кросовери Q8 е-tron і закрити завод, генеральний директор Audi Brussels Фолькер Германн підкреслив: “Ця заява … не означає, що рішення вже прийнято”. Однак він визнав: “Ця новина була дуже тривожно сприйнята співробітниками в Брюсселі, і мною також”

контакти
Ми завжди на звʼязку з Вами
контакти
Ми завжди на звʼязку з Вами

    Дякуємо за співпрацю та очікування

    Наша команда вже отримала Ваше повідомлення і ми звʼяжемось з Вами найближчим часом

    OK